Blog

Pferd Alumaster: visoko produktivni brusilni disk

Disk z visoko hitrostjo odstranjevanja materiala

V temu članku bomo govorili o specialnem brusilnem disku podjetja Pferd imenovanim Alumaster. Gre za inovativni disk z izredno visoko hitrostjo odstranjevanja materiala.

Zakaj je Alumaster tako poseben?


Kot smo že omenili, gre za disk z visoko stopnjo odstranjevanja materiala. Na visoko hitrostni disk so pritrjeni rezalni vstavki iz volframovega karbida. Volframov karbid je izredno trd material in se zelo počasi obrablja. Vstavke pa je mogoče obračati, da se uporabi še neporabljen rob, ko pa so v celoti porabljeni pa se jih preprosto zamenja. Kljub svojemu videzu pa disk ne trese ali nasilno zagrabi ostrig robov.

AluMaster
Poseben že na prvi pogled!

Kdaj je Alumaster prava izbira?


Alumaster je namenjen obdelavi mehkejših materialov. Primarno je bil zasnovan za obdelavo aluminija, aluminijevih zlitin in aluminijevih odlitkov. Izredne rezultate pa dosežemo tudi na medenini, bakru, cinku, bronu. Prav tako pa z njim lahko obdelujemo nekovinske materiale, kot so plastika in z vlakni ojačana duroplastika, vendar je potrebno predhodno za vsako od njih preveriti, če je primerna za tako vrsto obdelave. Ostružki, ki jih ta disk ustvarja so izredno veliki, kar prepreči nevarnost eksplozije drobnega prahu pri brušenju aluminija.

Ostružki
Zelo veliki ostružki, ki jih proizvede Alumaster

Obstaja nekaj verzij!


Na izbiro je nekaj različnih verzij diska Alumaster. 

ALUMASTER High Speed Disc
HSD-F
 

Namenjen uporabi na kotni brusilki in je ustvarjen za brušenje ploskih površin in pobiranje faze na robovih. 

High Speed Disc HSD-F
High Speed Disc HSD-F

ALUMASTER High Speed Disc
HSD-R

Je disk za kotno brusilko, ki poleg pobiranja faze na vogalih in brušenja ploskih površin omogoča tudi periferalno brušenje in je kot tak uporaben tudi za žlebljenje in celo rezanje. 

High Speed Disc HSD-R
High Speed Disc HSD-R

ALUMASTER High Speed Disc
HSD-R 50

Namenjen uporabi tako na kotni brusilki kot na ravnem brusilniku in brusilnikih z gibljivo gredjo zaradi svojega manjšega premera 50mm.

High Speed Disc HSD-R 50
High Speed Disc HSD-R 50

Vse verzije teh diskov pa so na voljo tudi v HICOAT verziji s posebno prevleko na brusilnih insertih, ki olajšajo brušenje še posebej zahtevnih materialov, kot so aluminijasti odlitki z 5-10% silicija, brušenju mastnih in lepljivih površin ali zelo abrazivnih aluminijevih zlitin. 


 

 

 

Varjenje in rezanje © 2017