Blog

Funkcija točkovnega varjenja na TIG varilnih aparatih

Točkovno varjenje na TIG varilnih aparatih Fronius, kakšne so prednosti in uporaba

V tem članku bomo predstavili funkcijo točkovnega varjenja na TIG  varilnih aparatih, kakšne so prednosti te funkcije in možne varilne aplikacije. Mnogokrat nepoznana funkcija, ki vam lahko olajša marsikateri varilni izziv.

Preberite več: Funkcija točkovnega varjenja na TIG varilnih aparatih

Varjenje nerjavnega jekla (inoxa) in kaj je dobro vedeti

nerjaveče jeklo

Nekaj o osnovah varjenja inoxa

V tem članku bomo govorili o varjenju nerjavnega jekla in na kaj moramo biti pozorni. Predstavili bomo dobre in slabe prakse varjenje INOXA po postopku MIG in po postopku TIG. Dodali bomo še nekaj nasvetov glede čiščenja inoksa, izbire varilnega aparata, zaščite po varjenju, zaščite korena med varjenjem in ostalih podrobnosti, ki vam bomo omogočili optimalne rezultate pri varjenju nerjavečega jekla.

Preberite več: Varjenje nerjavnega jekla (inoxa) in kaj je dobro vedeti

Varilna maska - izbira ustrezne avtomatske varilne maske

Avtomatska varilna maska - izbira ustrezne maske za varjenje

Pri varjenju je varnost in zaščita ključnega pomena. Varilna maska mora zagotoviti ustrezno zaščito za vaš obraz (vključno z vratom),  ustrezno zaščito za vaše oči in v določenih primerih tudi ustrezno zaščito za vaša dihala (varilne maske z vpihovanjem svežega zraka).

Preberite več: Varilna maska - izbira ustrezne avtomatske varilne maske

Plazemsko rezanje s Hypertherm SureCut tehnologijo

Sure Cut Hypertherm

Hypertherm SureCut tehnologija rezanja

Hypertherm zasnuje in izdeluje napredne rezalne produkte za uporabo v industrijah, kjer je zahtevana zanesljivost in dolga življenska doba (npr. ladjedelnice, proizvodnja strojev, reperature...). V tem članku bomo predstavli napredni sistem SureCut, ki optimizira rezultate pri rezanju s plazmo, vodnim razrezom ali laserjem.

Preberite več: Plazemsko rezanje s Hypertherm SureCut tehnologijo

Plazemsko rezanje - Optimizacija življenske dobe potrošnih delov

Potrošni deli Hypertherm življenska doba

Potrošni deli Hypertherm HD

Del Sure Cut tehnologije rezanja je funkcija, ki optimizira življensko dobo potrošnih delov pri plazemskem rezanju. Tako Hypertherm ArcGlide THC in Senzor THC avtomatsko prilagajajo napetost pri rezanju glede na obrabljenost potrošnih delov. S tem optimiziramo kvaliteto odreza pri večji obrabljenosti potrošnih delov brez posredovanja operaterja.

Preberite več: Plazemsko rezanje - Optimizacija življenske dobe potrošnih delov

Varjenje z varilnim aparatom TransSteel 2200 - MIG MAG, TIG in MMA

Varilni aparat Fronius TransSteel 2200 vzorec

V preteklosti so bili multi-funkcijski varilni aparati namenjeni bolj hobi uporabi, saj njihove varilne lastnosti še zdaleč niso bile takšne kot bi želeli, zato je veljalo prepričanje, da  z eno varilno napravo ni mogoče dobro variti po TIG, MMA in MIG/MAG varilnem postopku. Vsa ta prepričanja pa še zdaleč ne držijo za novega člana Froniusove linije TransSteel varilnih aparatov, ki so poznani kot zelo zanesljivi varilni aparati z izredno dobrimi varilnimi lastnostmi pri varjenju jekel, omogočajo pa tudi varjenje nerjavnih jekel, aluminija in MIG lotanje.

Preberite več: Varjenje z varilnim aparatom TransSteel 2200 - MIG MAG, TIG in MMA

Dodajni material za varjenje aluminija

Varilna žica za varjenje aluminija

Dodajni material pri varjenju Aluminija

Zelo pogosto vprašanje je kateri dodajni material uporabiti, kar pa je odvisno predvsem od tega kateri material varite. Najpogosteje uporabljena dodajna materiala sta AlMg5 in AlSi5. Težko je odgovoriti neposredno, tukaj pa je naštetih nekaj lastnosti posameznega dodajnega materiala. Predvideno naj bi imel dodajni material zelo podobno temperaturo tališča kot osnovni material.

Preberite več: Dodajni material za varjenje aluminija

Varjenje in rezanje © 2017