Blog

Funkcija oblikovanja konice pri varjenju aluminija na MW230i

Priročna funkcija oblikovanja konice pri varjenju aluminija na varilnem aparatu MagicWave

Na varilnem aparatu MagicWave230i najdemo med drugimi funkcijami v glavnem meniju tudi funkcijo za oblikovanje konice volframove elektrode, kadar imamo izbrano AC polariteto varjenja.

Vklop funkcije na TIG varilnem aparatu

Na varilnem aparatu funkcijo vklopimo in na zaslonu se nam pojavi opozorilo, da bo konica volframove elektrode oblikovana med naslednjim začetkom varjenja.

MagicWave230i


Potek oblikovanja konice volframove elektrode

Po opozorilu na zaslonu varilnega aparata preprosto vzpostavimo oblok kot pri običajnem varjenju. Skozi varilno masko lahko lepo vidimo, kako se začne oblikovati konica elektrode. Postopek je zaključen v parih sekundah, za tem sledi daljši zapih plina, da se elektroda ohladi in ne oksidira. Po zaključenem postopku opazimo na zaslonu opozorilo, da je postopek končan. Od tu naprej se funkcija izklopi samodejno. Pri naslednji vzpostavitvi obloka varjenje opoteka normalno. Funkcije za oblikovanje konice na varilnem aparatu ni potrebno izklapljati.

 

volfram elektroda

Če želimo manjšo zaokrožitav konice elektrode, za bolj fokusiran oblok, lahko v glavnem meniju izberemo premer elektrode in izberemo premer elektrode manjši od dejanskega. Na zgornji sliki zaslona varilnega aparata ter konice volframove elektrode je razviden rezultat.


Več o TIG varjenju aluminija si lahko preberete v našel članku - TIG varjenje aluminija


Več o TIG dodajnem materialu pri varjenju aluminija si lahko preberete v našem članku: Dodajni material za varjenje aluminija.

Varjenje in rezanje © 2017